Naukowcy z University of Florida znaleźli związek pomiędzy białkiem SDF-1 a retinopatią – związanym z powstawaniem nieprawidłowych naczyń krwionośnych schorzeniem odpowiedzialnej za widzenie siatkówki. Przeprowadzono b
Nie szukaj wymówek. Dbanie o siebie jest prostsze, niż myśliszAutor: Adam Adamski – sportowiec i założyciel cateringu Fit MalinaZnalezienie wymówek zwłaszcza w dobie pandemii jest banalnie proste. Przecież powinniśmy unika
Jeżeli pracujemy przy komputerze, możemy mieć problem z nawilżeniem rogówki oka. Rogówka nawilżana jest w wyniku rozprowadzenia wydzieliny łzowej po jej powierzchni w procesie mrugania. Powieka przykrywa całą rogówkę nawil�
Niezwykłe właściwości zdrowotne czarnego bzuCzarny bez już od pokoleń jest znany ze swoich prozdrowotnych właściwości. Jego szerokie spektrum działania, czyni z niego doskonały element w budowaniu naturalnej odporności org
Informacja prasowaWarszawa, 23 stycznia 2017 r.Soczewki czy okulary – co wybrać?Zarówno soczewki kontaktowe, jak i klasyczne okulary przekonują do siebie silnymi atutami. Oba rozwiązania mają swoich zagorzałych zwolenników.
Informacja prasowaWarszawa, 11 maja 2021Zaczerwienione i podrażnione oczy? Sprawdź, czy dotyczy Cię Zespół Suchego Oka [ZRÓB TEST]Zmagasz się z uczuciem pieczenia i wysuszenia powierzchni oka, a może zdarza się, że pojawia
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!Cyfrowe zmęczenie wzroku to kolejna dolegliwość, dołączająca do niechlubnego grona problemów cywilizacyjnych. Cierpią na nią coraz młodsze osoby, a jej rozprzestrzenianie się jest tak szybk
7 marca 2013 r.Informacja prasowaJaskra? podstępna złodziejka wzroku10 ? 16 marca MiędzynarodowyTydzień Jaskry8 milionów ludzi na świecie całkowicie straciło wzrok z powodu późnego wykrycia jaskry. Jak podkreśla Światow
18.11.2020Informacja prasowaW Polsce żyje ponad 21 gatunków kleszczy. Krótkie i ciepłe zimy z jakimi mamy do czynienia w ostatnich latach sprzyjają ich rozwojowi i bytowaniu w listopadzie, grudniu, a nawet styczniu. Dotychczas u
5 ciekawostek na temat lodów, o których niewiele osób ma pojęcieZima powoli zbliża się ku końcowi, a wyższe temperatury sprawiają, że z chęcią będziemy sięgać po chłodne desery. Lody tworzone są od tysięcy lat, a mil