INFORMACJA PRASOWAWarszawa, XX listopada 2019 r.40% badanych unika fluoru w paście – nie rób tegoWiele mówi się nt. szkodliwości fluoru. Szczególnie wśród rodziców temat jest bardzo żywy, bowiem niektórzy uważają, że
Dlaczego dopada nas chrypka i jak sobie z nią radzić?Chrypka to uciążliwa dolegliwość, która może nie tylko przeszkadzać w codziennym funkcjonowaniu, ale także uniemożliwić wykonywanie pracy zawodowej wtedy, gdy jest zwią
Wiosenna odnowa organizmuOrganizm po zimie jest wyczerpany częstszymi infekcjami czy dietą bogatą w tłuszcz i węglowodany. Dlatego obecnie jest idealny czas na zmiany, na rozpoczęcie regularnej aktywności fizycznej czy przejśc
Informacja prasowa6 czerwca 2018, WarszawaStaw kolanowy, czyli największa zmora biegaczy. Jak zapobiec kontuzji?Staw kolanowy to bardzo wytrzymała, ale jednocześnie skomplikowana konstrukcja, która nadwyrężana jest na różne
7 marca 2013 r.Informacja prasowaJaskra? podstępna złodziejka wzroku10 ? 16 marca MiędzynarodowyTydzień Jaskry8 milionów ludzi na świecie całkowicie straciło wzrok z powodu późnego wykrycia jaskry. Jak podkreśla Światow
Klimatyzacja źle wpływa na oczy w pracyGdy słupek rtęci w termometrze wzbija się coraz wyżej, ciężkimi do wytrzymania upałami nie przejmują się pracownicy firm, które zdecydowały się na zainstalowanie klimatyzacji. Na ze
Naukowcy ze Strasburga odkryli sposób na opóźnienie utraty wzroku u chorych na genetyczne zwyrodnienie siatkówki (retinitis pigmentosa). Zwyrodnienie siatkówki jest dziedziczne i polega na stopniowym obumieraniu światłoczułych
Informacja prasowaJesień to pora szczególnie trudna dla odporności. Wiatr i deszcz sprawiają, że organizm, zwłaszcza ten dziecięcy, jest bardziej podatny na przemarznięcie. Z kolei brak słońca odpowiedzialny jest za braki wi
Oczy na etacie, czyli jak dbać o wzrok w pracy?W obecnych czasach trudno wyobrazić sobie biura, sklepy oraz wiele innych miejsc pracy bez komputerów i urządzeń elektronicznych – są to podstawowe narzędzia pracowników, ob
5 ciekawostek na temat lodów, o których niewiele osób ma pojęcieZima powoli zbliża się ku końcowi, a wyższe temperatury sprawiają, że z chęcią będziemy sięgać po chłodne desery. Lody tworzone są od tysięcy lat, a mil